Choose language: English
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bine ati venit!

GeoEcoMar este institut de cercetare-dezvoltare, de interes national, in domeniul geologiei, geofizicii si geoecologiei cu accent pe mediile acvatice, marine, deltaice si fluviale.

INCD GeoEcoMar reprezinta un pol de excelenta in cercetarea domeniului marin, functionand ca centru european si national pentru studii asupra macrosistemelor de tip mare-delta-fluviu. Infrastructura de cercetare moderna, bazata in special pe nave de cercetare, permite abordarea de studii complexe, cu caracter multidisiplinar, atat in cadrul programelor nationale cat si internationale.

INCD GeoEcoMar este partener in numeroase proiecte din cadrul Programele Cadru Europene 6 si 7, inclusiv in cadrul a numeroase cooperari bilaterale cu Franta, Germania, Olanda sau Elvetia.

Raport anual de activitate - 2011

Noutati

  • 04 septembrie 2014 - Conferinta de Dialog a proiectului DANCERS, 8-9 septembrie 2014

   INCD GeoEcoMar organizează în perioada 8 – 9 septembrie 2014, Conferința de Dialog a proiectului DANCERS (Danube Macroregion: Capacity Building and Excellence in River Systems (Basin, delta and sea) finanțat prin Programul Cadru 7 de Cercetare - Inovare al Comisiei Europene. Manifestarea va avea loc la Hotel Novotel, Calea Victoriei nr. 37B, București, cu începere de la ora 9.00.
   Pentru mai multe detalii:  Comunicat

  • 21 august 2014 - INCD GeoEcoMar organizează în zilele de 23-26 august 2014 două evenimente științifice dedicate modificărilor climatice datorate efectului de seră în perioada Cretacică și comparații cu schimbările climatice actuale:

   - Al 2-lea workshop al Proiectului IGCP UNESCO 609 Climate-environmental deteriorations during greenhouse phases: Causes and consequences of short-term Cretaceous sea-level change and comparison with present day climate changes
   - EARTHTIME-EU SEQUENCE STRATIGRAPHY WORKSHOP. Eustasy and sequence stratigraphy in the Cretaceous Greenhouse
   Pentru mai multe detalii:  Comunicat

  • 07 iulie 2014 - Participăm la expoziția "Ziua României" de la castelul regal Versailles - Franța

   Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar participă miercuri, 9 iulie 2014, la expoziția „Ziua României”, ce va avea loc în „Oraşul Soarelui” (La Cite du Soleil) din parcul castelului regal Versailles, Franța.

   Ziua României” este organizată de Ministerului Educației Naționale, ca urmare a unei invitații adresate de Ambasada României în Franța și este dedicată realizărilor de vârf ale cercetării românești.
   Pentru mai multe detalii:  Comunicat

  • 27 iunie 2014 - Workshop HERAS: “Scuba Diving & Patrimoniul Arheologic Submarin - surse de dezvoltare
   socio-economică a turismului de aventură la Marea Neagră”

   Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar organizează
   marți, 1 iulie 2014, la Complexul Expozițional Mamaia din Constanța, începând cu ora 10.00, workshopul de informare și consultare pentru beneficiarii proiectului „Moștenirea arheologică submarină din partea de vest a Mării Negre”.
   Pentru mai multe detalii:
        Workshop HERAS

  • 27 martie 2014 - Concurs CS II

   Concurs pentru ocuparea postului de Cercetător Științific gradul II - domeniul ȘTIINȚELE PĂMÂNTULUI, specializarea GEOGRAFIE, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină - GeoEcoMar București,
   Post publicat în ziarul Romania Liberă din data de 17.02.2014 și la sediul Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină - GeoEcoMar București.
   Candidatul înscris oficial la concurs este doamna Dr. DUȚU Laura Georgeta.
   Comisia de Concurs a declarat-o câștigătoare pe doamna Dr. DUȚU Laura Georgeta și a propus atribuirea gradului profesional de cercetător științific gradul II (CS II) și ocuparea postului de cercetător științific gradul II.
   Pentru mai multe detalii:
        Concurs CS II

  • 13 martie 2014 - 17 – 20 martie 2014 - Primele două manifestări din cadrul proiectului DANCERS „Danube Macroregion: Capacity Building and Excellence in River Systems (Basin, Delta and Sea)”

   În perioada 17 – 20 martie 2014, INCD GeoEcoMar organizează primele două manifestări din cadrul proiectului DANCERS „Danube Macroregion: Capacity Building and Excellence in River Systems (Basin, Delta and Sea)”, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Cadru 7.
   Ambele manifestări vor avea loc la Hotelul Howard Johnson - Calea Dorobanților, nr. 5-7, sector 1, București.
   Pentru mai multe detalii accesați link-ul: http://www.dancers-fp7.eu/
        Anunț complet

  • 19.12.2013 - Lansarea volumului “Recherches croisées en Dobrogea”

   Joi, 19 decembrie 2013, ora 15.00, în Sala de conferințe a INCD GeoEcoMar va avea loc lansarea cărții “Recherches croisées en Dobrogea”, apărută cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei.
        Anunț complet

 • Arhiva

 

 

Departamentele GeoEcoMar

INCD GeoEcoMar este format din urmatoarele departamente - compartimente si laboratoare:
 
 

Publicatii

New! Geo-Eco-Marina No.19 / 2013