Choose language: English
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 

Bine ati venit!

GeoEcoMar este institut de cercetare-dezvoltare, de interes national, in domeniul geologiei, geofizicii si geoecologiei cu accent pe mediile acvatice, marine, deltaice si fluviale.

INCD GeoEcoMar reprezinta un pol de excelenta in cercetarea domeniului marin, functionand ca centru european si national pentru studii asupra macrosistemelor de tip mare-delta-fluviu. Infrastructura de cercetare moderna, bazata in special pe nave de cercetare, permite abordarea de studii complexe, cu caracter multidisiplinar, atat in cadrul programelor nationale cat si internationale.

INCD GeoEcoMar este partener in numeroase proiecte din cadrul Programele Cadru Europene 6 si 7, inclusiv in cadrul a numeroase cooperari bilaterale cu Franta, Germania, Olanda sau Elvetia.

Raport anual de activitate - 2011

Noutati

  • 19 octombrie 2015 - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar a participat, în perioada 14-17 octombrie, la Salonul Cercetării Românești

   Manifestarea a fost organizată de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare prin Direcţia Dezvoltare și Performanță Instituțională în pavilioanele Complexului expozițional București.
   Pentru mai multe detalii: Comunicat complet

  • 16 octombrie 2015 - Preşedintele Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare Tudor Prisecaru participă la Inițiativa BLUEMED de la Veneţia

   Miniștrii europeni de resort din țările mediteraneene şi Portugalia intenţionează să semneze în cadrul reuniunii un acord prin care Iniţiativa ar urma să se transforme într-un program de cercetare marină în Marea Mediterană.
   Alături de delegaţia oficială a României, participă la această reuniune și directorul științific INCD GeoEcoMar, dr. Adrian Stănică.
   Pentru mai multe detalii: Comunicat complet

  • 29 septembrie 2015 - Cercetarea marină europeană aduce monitorizarea oceanelor la un nivel superior,
   22-24 septembrie, Heraklion, Grecia

   Poluarea oceanului, tectonica fundului de mare și impactul tehnologiei asupra apelor mării vor fi studiate de oceanografi, geologi sau biologi europeni în cadrul unui program la care şi România este parte. Studierea ecosistemelor, dar și predicţia degradării zonei costiere, anticiparea posibilelor catastrofe sau a degradării apelor oceanice vor fi mult mai simple.
   Pentru mai multe detalii: Comunicat complet

  • 16 septembrie 2015 - La cea mai importantă manifestare ştiinţifică a anului, INCD GeoEcoMar a prezentat unul dintre cele mai importante proiecte strategice ale României

   Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar a participat în data de 24 august la Expoziţia Universală Milano 2015, unde a prezentat un proiect esenţial pentru sistemele fluviu – mare, cu atenție specială pentru macrosistemul Dunăre-Marea Neagră.
   Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 10 februarie 2015 - Anunț evaluare furnizori 2015

   INCD GeoEcoMar procedeaza la reevaluarea furnizorilor actuali, dar si la evaluarea si selectarea
   unora noi, conform prevederilor ISO 9001:2008.
   Pentru mai multe detalii:  Anunt complet

 • Arhiva

 


Publicatii

New! Geo-Eco-Marina No.20 / 2014