Acest site nu mai este actualizat. Pentru a deschide site-ul nou urmăriți linkul de mai jos.
This site is no longer updated. To open the new site please click here: geoecomar.ro
Choose language: English
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina
 

Evenimente - 2015

  • 16 decembrie 2015 - Cercetătorii europeni au prezentat rezultatele studierii integrate a impactului activităților umane și al fenomenelor naturale asupra ecosistemelor din mările Europei de sud.

    Conferinţa știinţifică finală a proiectului PERSEUS Cercetarea marină integrată în Marea Mediterană și în Marea Neagră (Integrated Marine Research in the Mediterranean and the Black Sea) a fost organizată la Bruxelles, în perioada 7-9 decembrie 2015, la sediul Academiei Regale belgiene pentru Știință și Artă.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 7 decembrie 2015 - Programul de cooperare bilaterala România-Elveția – Proiect MERCURO, ședință de bilanț (București, 4 decembrie).

    Trei ani de cooperarea a INCD GeoEcoMar cu Universitatea din Geneva - Institutul Forel. Raportul științific final al proiectului MERCURO va fi publicat la sfârșitul lui ianuarie 2016 după cum promite dr. Vera Slaveykova, directoarea Institutului Forel, cea care a condus echipa de cercetători elvețieni.
    Lucrurile nu sunt chiar atât de rele, nivelul de mercur pare să fi scăzut în zona celor patru lacuri de baraj (Băbeni, Ionești, Zărnești și Drăgășani) aflate pe râul Olt, în aval de Oltchim SA Rm Vâlcea, însă este în continuare la cote de pericol, mai ales, pare-se, în zona Ionești.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 2 decembrie 2015 - Conform studiilor întreprinse de cercetători din România și Elveția, în apele râului Olt și în solul terenurilor adiacente din județul Vâlcea au fost depistate concentrații semnificative de mercur

    Pe 4 decembrie 2015, ora 10.00, la sediul INCD GeoEcoMar din București se va desfășura întâlnirea finală a participanților la proiectul româno-elvețian MERCURO - Mercury treat in industrially impacted surface water bodies in Romania - integrated approach.
    Proiectul și-a propus să măsoare poluarea produsă de activitatea industrială din proximitatea râului Olt asupra mediului (apă, sedimente, ecosistem) și sănătății umane din regiune.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 19.10.2015- Salonul Cercetării Românești

    București, 14-17 octombrie 2015 – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar a participat, în perioada 14-17 octombrie, la Salonul Cercetării Românești. Manifestarea a fost organizată de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare prin Direcţia Dezvoltare și Performanță Instituțională în pavilioanele Complexului expozițional București.
    Acest Salonul nu şi-a propus doar să să promoveze creativitatea cercetătorilor români, ci și să-i pună pe aceștia față în față cu industria, reprezentată de importante firme producătoare şi comerciale româneşti şi străine participante la Tîrgul Internațional București, creând astfel mediul ideal de promovare a inteligenţei tehnice româneşti în competiţia internaţională și oportunități pentru stabilirea de contacte între cele două paliere esențiale ale creșterii economiei și promovării imaginii României.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 16.10.2015 - Aqua Venezia

    Veneția, 16 octombrie 2015 - Preşedintele Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare Tudor Prisecaru participă la Inițiativa BLUEMED de la Veneţia. Miniștrii europeni de resort din țările mediteraneene şi Portugalia intenţionează să semneze în cadrul reuniunii un acord prin care Iniţiativa ar urma să se transforme într-un program de cercetare marină în Marea Mediterană.
    Alături de delegaţia oficială a României, participă la această reuniune și directorul științific INCD GeoEcoMar, dr. Adrian Stănică.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 29.09.2015- Cercetarea marină europeană aduce monitorizarea oceanelor la un nivel superior

    Heraklion, Grecia, 22-24 septembrie - Poluarea oceanului, tectonica fundului de mare și impactul tehnologiei asupra apelor mării vor fi studiate de oceanografi, geologi sau biologi europeni în cadrul unui program la care şi România este parte. Studierea ecosistemelor, dar și predicţia degradării zonei costiere, anticiparea posibilelor catastrofe sau a degradării apelor oceanice vor fi mult mai simple.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 16 septembrie 2015 - La cea mai importantă manifestare ştiinţifică a anului, INCD GeoEcoMar a prezentat unul dintre cele mai importante proiecte strategice ale României

    Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar a participat în data de 24 august la Expoziţia Universală Milano 2015, unde a prezentat un proiect esenţial pentru sistemele fluviu – mare, cu atenție specială pentru macrosistemul Dunăre-Marea Neagră.
    Pentru mai multe detalii:  Comunicat complet

  • 10 februarie 2015 - Anunț evaluare furnizori 2015

    INCD GeoEcoMar procedeaza la reevaluarea furnizorilor actuali, dar si la evaluarea si selectarea
    unora noi, conform prevederilor ISO 9001:2008.
    Pentru mai multe detalii:  Anunt complet

 

 

Pentru toate anunturile va rugam sa intrati aici: 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018